Categories: KarácsonyReceptek

Baconbe göngyölt, aszalt szilvával töltött gomba

Az aszalt szilvával töltött gomba a karácsonyi menüsorban is remekül megállja a helyét, ráadásul sem hosszabb időt, sem komolyabb energiát nem igényel az elkészítése. 

A rántott gomba minden bizonnyal a legnépszerűbb gombás ételünk, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik, ráadásul egyszerű az elkészítése, és tulajdonképpen el se nagyon lehet rontani. Ha azonban az ünnepek közeledtével valamivel különlegesebbre vágynánk, akkor tegyük félre a rántott gombát, és kísérletezzünk valami extrábbal. Itt van például az aszalt szilvával töltött variáció, ami ízletes, különleges finomság, amely a halászlé és a töltött káposzta mellett is tökéletesen megfér az ünnepi asztalon.

Aszalt szilvával töltött gomba

  • 6 nagy fej gomba
  • 100 g aszalt szilva
  • 12 szelet bacon
  • olívaolaj
  • bors

A tönköket eltávolítjuk, a gombát megtisztítjuk, majd megmossuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól nagyobb távolságra elhelyezzük rajta a gombákat. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. (Sok sót nem érdemes használni, mert a bacon egyébként is az.)

A gombafejebe beleszórjuk az apróra vágott aszalt szilvát, majd betekerjük a baconnel.

Előmelegített sütőbe toljuk, majd 30 perc alatt készre sütjük. Rizzsel és krumplipürével tálalva is isteni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

1 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

1 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago