Fotó: Real Simple
Elsőre talán furcsának tűnhet a bacon és a datolya párosa, pedig a szalonnába göngyölt édes gyümölcs igazán fenséges harapnivaló.
A húsok, a zöldségek, de még a sajtok is sokat köszönthetnek a baconnek, mert bármit is tekerjünk be a szalonnába, mindig kicsit ízletesebb lesz a végeredmény.
A baconbe göngyölt datolyát főképpen előételként szokás az asztalra tenni, de szerintünk egy friss zöld salátával kiegészítve egy könnyed vacsorának is teljesen megfelelő.
A baconszeleteket kettévágjuk, a datolyákat pedig miután kimagoztuk, megtöltjük a kecskesajttal és egy-egy kis rozmaring ágat is teszünk hozzá.
A szalonnába belegöngyöljük a töltött datolyákat és fogpiszkáló segítségével rögzítjük.
A göngyölt datolyákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 230 fokon addig sütjük, amíg a bacon ropogóssá nem válik.
Ha szükséges, néha megforgatjuk őket. Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…