Fotó: My Recipes
A baconbe tekert krumpli olyan laktató, hogy nem csak köretként, de egy könnyed mártogatós társaságában akár főételként is kínálhatjuk.
A krumpli tipikusan az az alapanyag, amely millió és egy féle változatban elkészíthető: készülhet belőle püré, süthetjük sütőben, és még főételként is kínálhatjuk. A baconben sült verziót igazán egyszerű elkészíteni, csupán elő kell főzni a krumplit, bebugyolálni a szaftos baconbbe, majd betolni a sütőbe, és várni, hogy készre süljenek az ínycsiklandó falatok.
1 kg krumpli
25 dkg bacon
A krumplit megpucoljuk, négy-hat részre vágjuk, majd sós vízben körülbelül 10 percig előfőzzük.
A krumpliszeleteket lecsöpögtetjük, majd egyenként baconba bugyoláljuk, és sütőpapírral bélelt tepsin elrendezgetjük őket.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük a krumplikat. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…