Bakonyi sertésragu receptje

Mindig is szerettem a magyar konyha gazdag, ízletes ételeit, de a Bakonyi sertésragu különösen közel áll a szívemhez. Gyerekkoromban sokszor ettünk ilyet a nagymamámnál, és az illatok, ízek mind a mai napig felidézik a családi ebédek hangulatát. Ez az étel nem csak finom, de elkészítése során az otthon melegét hozza el.

Hozzávalók

  • 600 g sertéscomb
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 200 g gomba
  • 1 piros paprika
  • 1 zöld paprika
  • 2 paradicsom
  • 300 ml húsleves alaplé
  • 200 ml tejföl
  • Só, bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

  1. Előkészítés: A sertéshúst kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a gombát, paprikákat és paradicsomot felkockázzuk.
  2. Pirítás: Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, majd üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a sertéshúst, majd addig pirítjuk, amíg a hús minden oldala szép barnára sül.
  3. Fűszerezés: Megszórjuk a húst liszttel és pirospaprikával, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a gombát, paprikákat és paradicsomot.
  4. Főzés: Felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük. Lefedve, alacsony hőfokon kb. 1 órán át főzzük, amíg a hús megpuhul.
  5. Tejfölös habarás: A tejfölt simára keverjük egy kis főzőlével, majd hozzáadjuk a raguhoz. Pár percig még forraljuk, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Tálalás: Friss petrezselyemmel megszórva, galuskával vagy nokedlivel tálaljuk.

    Ezzel a recepttel biztosan sikerül egy kis magyar vidéki hangulatot varázsolni az asztalodra. Jó étvágyat!

    A kép illusztráció!

Nyers Marcell
Nyers Marcell

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago