Forrás: GuteKueche
A bécsi krumplisaláta nem egy ripsz-ropsz összedobható köret, már csak azért sem, mert az igazán finom ízekért érdemes 3-4 órán át a hűtőben pihentetni a salátánkat.
Bár idén minden bizonnyal elmarad a síelés, az osztrák hütték kedvenc krumplisalátáját kis odafigyeléssel bárki elkészítheti. Különösebb főzései szaktudást nem igényel, ám az tény, hogy valamivel időigényesebb a mi majonézes krumplisalátánknál.
Ha igazán autentikusak akarunk lenni, akkor a bécsi krumplisaláta receptjét bécsiszelet mellé készítsük el.
A salátához először a krumplit megmossuk, és héjában puhára főzzük. Még melegen meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, beletesszük egy tálba, és rácsorgatjuk a meleg húsleveslét. A mustárt az olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a borsot ízlés szerint, majd hozzákeverjük a a krumplihoz.
Ezután a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a krumplihoz, ízés szerint ecetezzük és egy egész picit cukrozzuk, utána pedig addig keverjük, míg krémes nem lesz. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára és hagyjuk összeérni az ízeket.
Ízlés szerint tovább ízesíthető egy kis citromlével, sima ecet helyett pedig borecetet is használhatunk, úgy még pikánsabb lesz a végeredmény!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…