A bögrében sült tojás finom és mutatós reggeli, amelyet mindössze tizenöt perc alatt összedobhatunk. 

Aki rendszeresen olvassa az oldalt, az jól tudja, hogy sokszor osztunk meg reggeli recepteket, egyrészt mert lényegesnek tartjuk, hogy változatos fogásokkal induljon a nap, másrészt mert a reggeli életkortól függetlenül mindenki számára fontos. Bár a bögrében sült tojás nagy falatnak tűnhet a hétköznapi rohanásban, bátran ajánljuk azoknak is, akiknek nincs idejük bíbelődni a reggelikkel, hiszen viszonylag gyorsan elkészül, finom és még látványos is.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 1 paradicsom
  • 1 virsli
  • fél paprika
  • 1 szál újhagyma
  • 1 evőkanál tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • ízlés szerint só, bors

 

A zöldségeket megmossuk, a hagymát felkarikázzuk, a paradicsomot és a paprikát pedig tetszés szerint felvágjuk. A tojást felverjük és hozzáöntjük a tejet, ízlés szerint megszórjuk sóval és borssal, majd alaposan elkeverjük.

Két hőálló(!) bögrét kivajazunk és parmezánnal megszórjuk, majd a tojásos masszát belekanalazzuk, és előmelegített sütőbe toljuk.

200 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, közben kétszer megkeverjük. Mielőtt kivennénk, nézzük meg, jól átsült-e. Ha nem, tegyük még vissza fél percre sülni. A kész rántottát egy-két percig pihentessük. Kész is a mennyei bögrében sült tojás, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: