Aki szereti a sajtokat és a krémes kencéket annak a boursin egészen biztosan kedvence lesz.
Ha unod a bolti kenyérre kenhető krémeket és a felvágottakat, akkor érdemes megpróbálkozni az otthon is elkészíthető kencékkel, amelyek egészségesebbek és finomabb is, mint a vásárolt kész verziók. A boursin egy francia eredetű, lágy, krémes sajt, aminek az elkészítése kifejezetten egyszerű, csupán az alapanyagok minőségére kell odafigyelni.
Válasszunk hozzá magas víztartamú uborkát, de lehet még paprikát, répát és szárzellert is használni, sőt kétszersült-csíkokkal és kenyérre kenve is tálalhatjuk.
Boursin
200 g. vaj
– 200 g, juhtúró
– 100 g-os tömlős natúr sajtkrém (2db)
– 3-4 gerezd fokhagyma
– só, bors ízlés szerint
Egy magasabb falú edénybe belehalmozzuk a hozzávalókat: a vajat, a juhtúrót és a sajtkrémet. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével összepaszírozzuk, majd hozzátesszük a többi hozzávalóhoz. Sóval, borssal ízesítjük.
Fontos, hogy mielőtt megsóznánk a krémet, kóstoljuk meg, ugyanis a juhturú önmagában is igen sós, így nem biztos, hogy szükség van az extra sóra.
Az edény tartalmát egy botmixer segítségével krémesre kikeverjük, majd az elkészült krémet külön edénybe szedjük, és a hűtőben egy-két órát hagyjuk pihenni. Ízlés szerint zöldséget és kétszersültet készítünk mellé, és már mártogathatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]