Fotó: Abel &Cole
A brokkolis-fetás omlett remek hétvégi reggeli, ha szeretitek a tojásos finomságokat, és a brokkolival is barátságban vagytok.
A hétvége például arra is jó, hogy a reggeli egy-két bekapott falat helyett végre valami igazán tartalmas és ízletes kerüljön az asztalra. A fetás-brokkolis omlett elkészítése nem egy nagy ördöngösség, ráadásul nagyon finom és egészséges is, mindössze arra érdemes odafigyelni, hogy brokkoliból mindig az élénk színű, kemény példányokat válasszuk, a legjobb, ha még a levelek is rajta vannak, ugyanis ezek állapota is mutatja, mennyire friss a zöldség.
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, majd lobogó vízben 3 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, leöblítjük, papírtörlővel felitatjuk a felesleges nedvességet.
Serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a brokkolit, majd 1 percig főzzük benne. Közben egy közepes méretű tálban a tojásokat felverjük, összekeverjük a fetával és a kaporral, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A keveréket a brokkolihoz öntjük, és 3-4 percig sütjük. (Ha szeretitek, paradicsom is tehető bele.)
Az omlettet megfordítjuk, és még 2 percig sütjük, hogy mindkét oldala jó legyen. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…