A brokkoliszószos penne egyszerű, mégis ízekben gazdag étel, ami egy könnyed ebédnek vagy vacsinak is bármikor összedobható.
A brokkolit nem véletlenül nevezik szuperételnek, hiszen számtalan vitamin, ásványi anyag és nyomelem megtalálható ebben az intenzívzöld zöldségben. Éppen ezért érdemes gyakran fogyasztani, de vigyázzunk, ne főzzük szét, hiszen akkor sem az állaga, sem a vitamintartalma nem lesz az igazi!
Hozzávalók
- egy fej brokkoli
- 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
- fél doboz rizstejszín
- rizstej
- olivaolaj
- só, oregánó
- parmezán
- tészta (250 gramm)
A tésztát forró, sós vízben felrakjuk főni.
Megpucoljuk, megmossuk a fokhagymát és a vöröshagymát, felaprítjuk őket, és egy kevés olajon megdinszteljük.
A brokkolit rózsáira szedjük, a rózsákat megmossuk, elvagdossuk kisebb darabokra és hozzátesszük a párolódó hagyma mellé.
Az egészet átforgatjuk, és hagyjuk 5 percig párolódni.
Felöntjük a rizstejszínnel és öntünk még hozzá egy kevés rizstejet, de nem kell, hogy ellepje. Sóval, borssal és egy kevés oregánóval megfűszerezzük.
Kicsi lángon, fedő alatt pároljuk, míg a brokkoli meg nem puhul picit, de vigyázzunk, akkor jó, ha még roppanós kicsit!
Ha kész, a brokkolis mártást az időközben kifőtt és leszűrt tésztával összekeverve tálaljuk.
Kész is az isteni brokkoliszószos penne, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]