A caprese tésztasaláta a nyár egyik ismert és közkedvelt fogása, ami laktat, frissít és egyszerű alapanyagokból áll, ráadásul otthon is piszokgyorsan elkészíthető.

A tésztasalátában az a jó, hogy rendkívül sokoldalú és sokféleképpen variálható fogás, lehet köret, de ehetjük csak magában is, télen és nyáron, hidegen és melegen, egyszóval egy igazi jolly joker.

Bizony a caprese tésztasaláta is isteni finom, ráadásul nagyon egyszerűen összeállítható, mindössze néhány alapanyag kell hozzá. Ha egy picivel laktatóbbra vágyunk, akkor tehetünk hozzá extra összetevőket is, például tojást, tonhalat vagy sonkát, de egy ízletes dresszinggel is feldobhatjuk.

Caprese tésztasaláta 

450 g fusilli tészta
250 g mozzarellagolyó
400 koktélparadicsom
1 csomó bazsalikom
1 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
só, bors

Először a tésztát bő forrásban lévő sós vízben feltesszük főni. Ez nagyjából 15 percet vesz igénybe, ha kész van, levesszük a tűről, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

Közben a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd összekeverjük az 1 ek ecettel, és az ízlés szerinti sóval és borssal.

Ezután ráöntjük az olajat, és összekeverjük a kihűlt tésztával. A mozzarellát lecsöpögtetjük, közben megmossuk a paradicsomot és a bazsalikomot, utóbbit apróra felaprítjuk. 

A koktélparadicsomokat félbevágjuk és az egészet jól összekeverjük a tésztával. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: