Fotó: Delish
A caprese tésztasaláta a nyár egyik ismert és közkedvelt fogása, ami laktat, frissít és egyszerű alapanyagokból áll, ráadásul otthon is piszokgyorsan elkészíthető.
A tésztasalátában az a jó, hogy rendkívül sokoldalú és sokféleképpen variálható fogás, lehet köret, de ehetjük csak magában is, télen és nyáron, hidegen és melegen, egyszóval egy igazi jolly joker.
Bizony a caprese tésztasaláta is isteni finom, ráadásul nagyon egyszerűen összeállítható, mindössze néhány alapanyag kell hozzá. Ha egy picivel laktatóbbra vágyunk, akkor tehetünk hozzá extra összetevőket is, például tojást, tonhalat vagy sonkát, de egy ízletes dresszinggel is feldobhatjuk.
450 g fusilli tészta
250 g mozzarellagolyó
400 koktélparadicsom
1 csomó bazsalikom
1 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
só, bors
Először a tésztát bő forrásban lévő sós vízben feltesszük főni. Ez nagyjából 15 percet vesz igénybe, ha kész van, levesszük a tűről, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Ezután ráöntjük az olajat, és összekeverjük a kihűlt tésztával. A mozzarellát lecsöpögtetjük, közben megmossuk a paradicsomot és a bazsalikomot, utóbbit apróra felaprítjuk.
A koktélparadicsomokat félbevágjuk és az egészet jól összekeverjük a tésztával. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…