Fotó: Delish
A caprese tésztasaláta a nyár egyik ismert és közkedvelt fogása, ami laktat, frissít és egyszerű alapanyagokból áll, ráadásul otthon is piszokgyorsan elkészíthető.
A tésztasalátában az a jó, hogy rendkívül sokoldalú és sokféleképpen variálható fogás, lehet köret, de ehetjük csak magában is, télen és nyáron, hidegen és melegen, egyszóval egy igazi jolly joker.
Bizony a caprese tésztasaláta is isteni finom, ráadásul nagyon egyszerűen összeállítható, mindössze néhány alapanyag kell hozzá. Ha egy picivel laktatóbbra vágyunk, akkor tehetünk hozzá extra összetevőket is, például tojást, tonhalat vagy sonkát, de egy ízletes dresszinggel is feldobhatjuk.
450 g fusilli tészta
250 g mozzarellagolyó
400 koktélparadicsom
1 csomó bazsalikom
1 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
só, bors
Először a tésztát bő forrásban lévő sós vízben feltesszük főni. Ez nagyjából 15 percet vesz igénybe, ha kész van, levesszük a tűről, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Ezután ráöntjük az olajat, és összekeverjük a kihűlt tésztával. A mozzarellát lecsöpögtetjük, közben megmossuk a paradicsomot és a bazsalikomot, utóbbit apróra felaprítjuk.
A koktélparadicsomokat félbevágjuk és az egészet jól összekeverjük a tésztával. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…