A csiperkés, sajtos omlett igazi ráérős reggeli, és az egyik legjobb benne, hogy szinte alig van vele mosogatnivaló. 

A csiperke szuper étel, lehet leves, ragu, köret, de készülhet belőle villásreggelire is tojással. Ha itt van a hétvége, vagy csak  a szabadságunkat töltjük, érdemes megadni a módját a reggelinek, és valami laktató finomságot az asztalra tenni.

Csiperkés, sajtos omlett

7 db tojás
300 g csiperke
1 vöröshagyma
só, bors
parmezán
olívaolaj

A tojásoka felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a parmezán kétharmadát.

A gombát megtisztítjuk megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.

Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, rárakjuk a gombákat, és kicsit megpirítjuk őket.

Hozzáöntjük a tojást, majd rászórjuk a maradék parmezánt, és készre sütjük.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: