Csokoládés-málnás mousse torta receptje
Csokoládés-málnás mousse torta receptje

Számomra a málna és a csokoládé egy tökéletesen összeillő páros, így nem véletlenül döntöttem el, hogy következő próbálkozásként, ami a tortákat illeti egy csokoládés málnás mousse tortát fogok elkészíteni, természetesen telis-tele csokival.

Plusz motivációként egy közelgő születésnap miatt is szerettem volna bizonyítani és végül is a tányérokat elnézve büszkén megveregettem a vállamat. Így hát csoki fanok, következzen a tömény mennyország!

Hozzávalók (22 cm-es tortaformához)

Tésztához:

  • 200 g étcsokoládé
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 4 tojás szétválasztva
  • 75 g barnacukor

A tejcsokoládés mousse réteghez:

  • 300 ml tejszín
  • 340 g tejcsokoládé
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 tojás sárgája

A málnás réteghez:

  • 1 evőkanál víz
  • 1 teáskanál zselatin
  • 220 g fagyasztott málna
  • 1 teáskanál cukor
  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 ml tejszín

Lássuk, hogyan is készül ez a tömény gyönyör, csokoládés málnás mousse torta

  • Első körben a torta alját készítsük el.
  • Vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét, majd adjuk hozzá a vajat. Addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.
  • A krémet hagyjuk hűlni kb. egy 5 percet, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és a vanília aromát.
  • A tojások fehérjét verjük kemény habbá, úgy, hogy a barna cukrot fokozatosan adjuk hozzá.
  • Ha ezzel megvagyunk, akkor a csokis krémet és a habot óvatosan keverjük össze.
  • Egy sütőt melegítsük elő 180 Celsius fokra, illetve egy 22 cm-es tortaformát vajazzunk ki és ebbe öntsük a csokis krémet. 20-25 perc alatt süssük készre, majd 1 órát hagyjuk hűlni.
  • Következő feladatunk a tej csokis réteg elkészítése.
  • Vízgőz felett a tejcsokoládét olvasszuk fel, a tejszínt verjük kemény habbá.
  • A tojás sárgákat is verjük fel, majd a vizet a cukorral keverjük össze egy edényben, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett forraljuk sűrű sziruppá.
  • Miután a szirup 1-2 percet hűlt, adjuk hozzá a tojás sárgákhoz.
  • A csokoládét a tejszínnel óvatosan keverjük össze, ha mindezt jól összedolgoztuk, mehet bele a tojássárgás szirupos keverék.
  • A krémet öntsük a kihűlt tortalapra és 30 percre tegyük be a hűtőbe.
  • Végül készítsük el a málnás réteget is.
  • Botmixer segítségével daráljuk össze a málnát, majd egy kis szita segítségével passzírozzuk át, úgy hogy a magok már ne okozzanak problémát a továbbiakban.
  • A kinyert málnaléhez adjunk egy teáskanál cukrot, amivel 5 percig forraljuk.
  • Miután a málna kicsit hűlt, a zselatint a vízzel keverjük össze és adjuk a léhez.
  • Vegyük elő a fehér csokit is és öntsük a még meleg málnához, keverjük addig, amíg a csoki fel nem olvad.
  • Az előírt mennyiségű tejszínt verjük kemény habbá, először csak 1/3-át, majd a maradékot is hozzáadhatjuk a krémhez és óvatosan keverjük össze őket.
  • Végül a krémünket öntsük rá a tortára és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

A végeredmény egy csupa csokis íz kavalkád, ahol az ízlelőbimbók nem maradnak szárazon!

Forrás: https://csokoladeblog.hu/csokolades-malnas-mousse-torta/