céklakrémes tészta
Fotó: SBS

A céklakrémes tészta elkészítése nem egy ördöngösség, azoknak pedig, akik szeretik a bíborvörös zöldéget egyenesen kötelező megkóstolni. 

A tésztás fogásokkal nehéz mellényúlni, ezért is szeretjük őket annyira, hiszen a rohanós hétköznapokban keveseknek van ideje komplex főételekkel előrukkolni. A cékla valóságos vitaminbomba, a téli időszakban pedig különösen ajánlott a fogyasztása, hiszen ilyenkor egyébként is jóval kevesebb vitamint fogyasztunk, ráadásul napfény sem igen ér minket.

A céklakrémes tészta gyorsan és egyszerűen összedobható fogás, nem utolsósorban pedig rendkívül látványos is, így akár akkor is elkészíthetjük, ha vendégeket várunk ebédre vagy vacsorára.

Céklakrémes tészta recept 

500 g tészta
2 db közepes cékla
1 dl tejszín
balzsamecet
só, bors
1 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem vagy metélőhagyma a tálaláshoz
tejföl tálaláshoz

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni. Addig főzzük, míg a tészta al dente, azaz fogkemény nem lesz.

A céklákat meghámozzuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt puhára sütjük.

A megsült céklát feldaraboljuk, turmixba tesszük, majd a tejszínnel, az átnyomott fokhagymával, a balzsamecettel és ízlés szerint sóval, borssal összeturmixoljuk.

Elkeverjük az al dentére főzött tésztával, majd tejföllel és friss petrezselyemmel vagy apróra vágott metélőhagymával megszórva, forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: