A mogyoróvajas keksz egy gyors és isteni finom, ropogós finomság, aminek a tésztáját bármilyen plusz alapanyaggal ki tudjuk egészíteni.
A mogyoróvaj az angolszász étkezési kultúra egyik legnépszerűbb fogása, amely nem keverendő össze a mogyorókrémmel. Míg utóbbi általában rengeteg cukorral és csokoládé kiegészítésével készül (lásd Nutella), addig a minőségi mogyoróvaj lényegesen egészségesebb. Bár a sós mogyoróvaj a mogyorókrémhez hasonlóan igencsak kalóriadús, de cserébe tele van mindenféle hasznos tápanyaggal, ami csokoládéval készült testvéréről már nem igazán mondható el. Természetesen ebből is olyat érdemes vadásznunk a boltokban, amely mentes az adalékanyagoktól és a hozzáadott cukortól.
A mogyoróvaj nem csak a kekszekhez, de a többi klasszikus amerikai édességekhez is jól passzol, így például a brownie-t és a muffint is különösen izgalmassá varázsolja.
A puha vajat és mogyoróvajat kimérjük egy tálba, majd összekeverjük a cukorral és a tojással.
Ezután hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát.
20-24 apró gömböt formázunk a tenyerünkben, szilikonos sütőpapírra rakjuk őket és óvatosan ellapítgatjuk őket. 170 C-os sütőben 10-14 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Fémdobozban tárolva sokáig eltartható a mogyoróvajas keksz!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…