Egy jó mini pizzás csiga egyszerre ropogós és omlós, és ha igazán finoman készítik egyszerűen lehetetlen abbahagyni. 

A pizzás csigát mindenki ismeri és szereti, reggelire, uzsonnára, péksüteményként vagy csak egy szimpla házibuli nassolnivalójaként is tökéletes választás. Nagyon jól illik hozzá egy finom friss saláta és egy kis öntet, ebben az esetben pedig már egy komplett fogásról beszélhetünk.

A mini pizzás csiga viszonylag gyorsan elkészíthető, különösebb macera sincs vele, a végeredményért pedig mindenki odavan. Az alaprecept csak sima pizzakrémet tartalmaz, de egy kis csirkemell sonkával, morzsolt paradicsommal és sajttal még jobb és ízgazdagabb lesz a végeredmény.

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:
25 dkg finomliszt
7 g sütőpor

Morzsolt bazsalikom
150 ml víz
6 evőkanál étolaj
Feltét:
Reszelt sajt
Pizzaszósz
Morzsolt bazsalikom
Csirkemell sonka
A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban tesszük, majd alaposan összegyúrjuk. Ezután lisztezett deszkára kiborítjuk.
A tésztát jó vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk a morzsolt bazsalikommal, az apróra vágottcsirkemellel és a reszelt sajttal.
Ezután fogjuk a tésztát, és a bejglihez hasonló módon feltekerjük, majd egy éles késsel ujjnyi vastagra felvágjuk.
Sütópapírral bélelt tepsibe tesszük a csigákat, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket.
Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: