Fotó: Pinterest
A petrezselyemleves az egyik legegyszerűbb étel, ami létezik, mégis hihetetlenül finom, ízekben gazdag fogás, amit feltétlenül érdemes kipróbálnotok.
Viszonylag kevesen tudják, hogy a petrezselyem nemcsak az ételek dekorálása és ízesítésére alkalmas, hanem isteni leves is készíthető belőle. Bár előbbi esetében csak a főzés utolsó perceiben adjuk az ételhez (máskülönben elveszti minden ízét), levesként már valamivel korábban felhasználásra kerül.
1 jó nagy csokor petrezselyem zöldje
5-6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál keményítő
5 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
só
bors
A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A vajat felforrósítjuk, beledobjuk a fokhagymát, de csak átforrósítjuk, nem pirítjuk meg, különben megkeseredik.
A finomra vágott petrezselymet rászórjuk, átkeverjük, összeforrósítjuk.
A tejszínnel és a fél liter vízzel felöntjük, majd ízlés szerint sózzuk. Kevergetve felforraljuk.
Időközben a keményítőt egy kevés hideg vízzel elkeverjük, belecsurgatjuk a levesbe, majd pár percig forraljuk, hogy elkezdjen besűrűsödni.
Végül friss fekete borsot darálunk bele, de ízlés szerint pár csepp citromlevet is belecsurgathatunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…