Fotó: Pinterest
A petrezselyemleves az egyik legegyszerűbb étel, ami létezik, mégis hihetetlenül finom, ízekben gazdag fogás, amit feltétlenül érdemes kipróbálnotok.
Viszonylag kevesen tudják, hogy a petrezselyem nemcsak az ételek dekorálása és ízesítésére alkalmas, hanem isteni leves is készíthető belőle. Bár előbbi esetében csak a főzés utolsó perceiben adjuk az ételhez (máskülönben elveszti minden ízét), levesként már valamivel korábban felhasználásra kerül.
1 jó nagy csokor petrezselyem zöldje
5-6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál keményítő
5 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
só
bors
A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A vajat felforrósítjuk, beledobjuk a fokhagymát, de csak átforrósítjuk, nem pirítjuk meg, különben megkeseredik.
A finomra vágott petrezselymet rászórjuk, átkeverjük, összeforrósítjuk.
A tejszínnel és a fél liter vízzel felöntjük, majd ízlés szerint sózzuk. Kevergetve felforraljuk.
Időközben a keményítőt egy kevés hideg vízzel elkeverjük, belecsurgatjuk a levesbe, majd pár percig forraljuk, hogy elkezdjen besűrűsödni.
Végül friss fekete borsot darálunk bele, de ízlés szerint pár csepp citromlevet is belecsurgathatunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…