gombás karfiolos tészta
Fotó: Jamie Oliver

A gombás-karfiolos tészta nem egy bonyolult étel, és egészen biztosan jól fogsz lakni tőle. 

A karfiolban az az egyik legjobb, hogy minden évszakban megtalálod a boltok polcain, ráadásul millió és egy féle ételt lehet belőle készíteni. A gombás-karfiolos tészta elkészítése nem egy ördöngösség, ráadásul remek választás, ha szereted a gyors, laktató, húsmentes ételeket.

Gombás-karfiolos tészta

500 g tészta
fél fej karfiol
250 g csiperke
2 dl tejszín
10 dkg krémsajt
10 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni, és még készül, összerakjuk a szószt és a feltéteket. Ha a tészta al dente, leszűrjük.

Első lépésként a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd sós vízben 8-9 perc alatt megfőzzük. A gombákat megpucoljuk, kis daraboka vágjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk.

Egy lábasban felforraljuk s tejszínt, hozzárakjuk a krémsajtot, az átnyomott fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól elkeverjük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát, rá a gombát és a karfiolt, majd elkeverjük. Az egészet jól nyakon öntjük a tejszínes szósszal, és bőségeseb megszórjuk trappista sajttal.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Apróra vágott friss petrezselyemmel tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: