Már javában tart a grillszezon, a grillezett camembert pedig sokak kedvence, amit annyira egyszerű elkészíteni, hogy kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele.
Grillezni szinte mindent lehet, ám a nagy melegben nem igazán kívánjuk a nehéz és zsíros húsokat. Az olvadt, fűszeres camembert laktató, de mégis könnyed fogás, amit alufóliában érdemes a grillre tenni, hogy a rácson keresztül ne folyjon szét a sajt. Bár ízesített camembert is találni a boltban, de szerintünk érdemes inkább natúrt venni, és a csomagba a sajt mellé odapakolni a friss zöldfűszereket.
Grillezett camembert zöldfűszerekkel
- 2 darab camembert (2 x 120 gramm)
- 1 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
Az egy-egy ág rozmaringot és kakukkfüvet félbevágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, megroppantjuk.
A camembert sajtokat egy-egy darab alufólia közepére helyezzük. Lekenjük őket 1-1 teáskanál olívaolajjal. Mindkettő tetejére egy fél ág rozmaringot, kakukkfüvet és 1 gerezd fokhagymát helyezünk.
Szorosan belecsomagoljuk a fóliába a sajtot, nem gond, ha picit több a fólia, csak csavarjuk össze a tetején, hogy legyen hol megfogni. Ezután a sajtokat a grillre helyezzük.
10-15 percig sütjük őket, míg puha nem lesz a sajt.
Bagettel vagy kenyérrel is kínálhatjuk, ebben az esetben azokat is érdemes kicsit megpirítani a grillen, de az áfonyaszószról se feledkezzünk meg.
[sc name=”facebook” ]