Már javában tart a grillszezon, a grillezett camembert pedig sokak kedvence, amit annyira egyszerű elkészíteni, hogy kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele.

Grillezni szinte mindent lehet, ám a nagy melegben nem igazán kívánjuk a nehéz és zsíros húsokat. Az olvadt, fűszeres camembert laktató, de mégis könnyed fogás, amit alufóliában érdemes a grillre tenni, hogy a rácson keresztül ne folyjon szét a sajt. Bár ízesített camembert is találni a boltban, de szerintünk érdemes inkább natúrt venni, és a csomagba a sajt mellé odapakolni a friss zöldfűszereket.

Grillezett camembert zöldfűszerekkel 

  • 2 darab camembert (2 x 120 gramm)
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj

 

Az egy-egy ág rozmaringot és kakukkfüvet félbevágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, megroppantjuk.

A camembert sajtokat egy-egy darab alufólia közepére helyezzük. Lekenjük őket 1-1 teáskanál olívaolajjal. Mindkettő tetejére egy fél ág rozmaringot, kakukkfüvet és 1 gerezd fokhagymát helyezünk.

Szorosan belecsomagoljuk a fóliába a sajtot, nem gond, ha picit több a fólia, csak csavarjuk össze a tetején, hogy legyen hol megfogni. Ezután a sajtokat a grillre helyezzük.

10-15 percig sütjük őket, míg puha nem lesz a sajt.

Bagettel vagy kenyérrel is kínálhatjuk, ebben az esetben azokat is érdemes kicsit megpirítani a grillen, de az áfonyaszószról se feledkezzünk meg.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: