Fotó: Kitchen Stories
Már javában tart a grillszezon, a grillezett camembert pedig sokak kedvence, amit annyira egyszerű elkészíteni, hogy kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele.
Grillezni szinte mindent lehet, ám a nagy melegben nem igazán kívánjuk a nehéz és zsíros húsokat. Az olvadt, fűszeres camembert laktató, de mégis könnyed fogás, amit alufóliában érdemes a grillre tenni, hogy a rácson keresztül ne folyjon szét a sajt. Bár ízesített camembert is találni a boltban, de szerintünk érdemes inkább natúrt venni, és a csomagba a sajt mellé odapakolni a friss zöldfűszereket.
Az egy-egy ág rozmaringot és kakukkfüvet félbevágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, megroppantjuk.
A camembert sajtokat egy-egy darab alufólia közepére helyezzük. Lekenjük őket 1-1 teáskanál olívaolajjal. Mindkettő tetejére egy fél ág rozmaringot, kakukkfüvet és 1 gerezd fokhagymát helyezünk.
Szorosan belecsomagoljuk a fóliába a sajtot, nem gond, ha picit több a fólia, csak csavarjuk össze a tetején, hogy legyen hol megfogni. Ezután a sajtokat a grillre helyezzük.
10-15 percig sütjük őket, míg puha nem lesz a sajt.
Bagettel vagy kenyérrel is kínálhatjuk, ebben az esetben azokat is érdemes kicsit megpirítani a grillen, de az áfonyaszószról se feledkezzünk meg.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…