Ez a különleges, villámgyorsan elkészíthető olívaolajos-citromos spagetti az egyik legjobb választás, ha már unjuk a paradicsomos alapot.
Az olaszok egyik kedvenc frissítő csemegéje a citromos spagetti, vagyis a Pasta al Limone, ami igazi kuriózum a sok paradicsomos mártással készült tésztaféle között. A citrommal és parmezánnal felturbózott finomság bő negyedóra alatt elkészíthető, rendkívül ízletes és nem utolsósorban laktató is.
Így készítheted el:
Citromos spagetti (Pasta al Limone)
- 500 g spagetti
- 5 ek olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db bio citrom
- 1 csok petrezselyem
- 100 g olajbogyó
- 50 g parmezán reszelve
Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük a tésztát.
Az olívaolajon megpirítjuk a fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymát, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen, mert akkor keserű lesz.
A citromok héját lereszeljük, és a serpenyőbe tesszük. Néhányszor átkeverjük a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a citromok levét. A petrezselymet apróra vágjuk, és azt is beleszórjuk a serpenyőbe. Az egészet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Rátesszük az olívabogyókat, és egy-két percig hagyjuk alacsony hőfokon, néha-néha megkeverjük. Közben a kifőtt tésztát leszűrjük és a serpenyőbe tesszük, majd összekeverjük. Friss, tépett petrezselyemlevéllel és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Ha tartalmasabb verzióra vágytok, tejszínnel is el lehet készíteni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]