A paradicsom-krémleves kicsit pikáns, kicsit édes, nem a megszokott sémát követi, hanem egy merőben új ízvilágot nyújt.  

A klasszikus menzás paradicsomlevest mindenki ismeri, és a legtöbben szeretik is, most viszont egy különleges, kevésbé ismert receptet mutatunk, amelyben a paradicsom egészen új arcát mutathatja meg. A tejszínes paradicsom-krémleves alapja az érett, lédús paradicsom, így feltétlenül próbáljátok ki, ameddig tart a szezon.

Paradicsom-krémleves 

  • 1 kg paradicsom
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 3 fej hagyma (nagy)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1-2 ek pesto (ízlés szerint)
  • 1 ek cukor
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 dl tejszín

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk.

A paradicsomot meghámozzuk, negyedekre vágjuk, majd rádobjuk a hagymára a bazsalikommal, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal együtt. Addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul.

Hozzáöntjük az alaplevet, majd botmixer segítségével nagyon alaposan összeturmuixoljuk, (a lényeg, hogy sima, közel homogén állagot kapjunk), és visszatesszük a tűzre.

Amint a leves elkezd forrni, beleöntjük a tejszínt, és jól elkeverjük. Ahogy bugyogni kezd, lehúzzuk a tűzről.

Aki szereti a pestót és a bazsalikomot, a végén azokat is tehet bele. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: