Ez a különleges, villámgyorsan elkészíthető olívaolajos-citromos spagetti az egyik legjobb választás, ha már unjuk a paradicsomos alapot.
Az olaszok egyik kedvenc frissítő csemegéje a citromos spagetti, vagyis a Pasta al Limone, ami igazi kuriózum a sok paradicsomos mártással készült tésztaféle között. A citrommal és parmezánnal felturbózott finomság bő negyedóra alatt elkészíthető, rendkívül ízletes és nem utolsósorban laktató is.
Így készítheted el:
Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük a tésztát.
Az olívaolajon megpirítjuk a fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymát, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen, mert akkor keserű lesz.
A citromok héját lereszeljük, és a serpenyőbe tesszük. Néhányszor átkeverjük a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a citromok levét. A petrezselymet apróra vágjuk, és azt is beleszórjuk a serpenyőbe. Az egészet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Rátesszük az olívabogyókat, és egy-két percig hagyjuk alacsony hőfokon, néha-néha megkeverjük. Közben a kifőtt tésztát leszűrjük és a serpenyőbe tesszük, majd összekeverjük. Friss, tépett petrezselyemlevéllel és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Ha tartalmasabb verzióra vágytok, tejszínnel is el lehet készíteni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…