Photo:allreceipes.com
Az talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető kukoricaleves receptünk, ráadásul a többi krémleveshez képest zsírszegény és nem csak nyáron, de télen is remek fogás lehet a hideg napokra. Előkészülettel együtt 30 perc alatt készen is vagyunk vele.
Hozzávalók:
½ fej vöröshagyma apróra vágva
1.5 ek margarin
3 ek liszt
2,5 csésze tej
2 doboz kukorica
2,5 ek krémsajt
1 tk őrölt fekete bors
petrezselyem
só
reszelt sajt a tálaláshoz
Egy nagy fazékban közepes lángon pároljuk meg hagymát, keverjük hozzá a fokhagymát petrezselymet, és a vajat, majd 5 perc után tegyük félre.
Keverjük hozzá a lisztet és addig kavargassuk, amig csomómentes nem lesz. Ezek után fokozatosan adjunk hozzá tejet és egy kis vizet (vagy lehet húsleves alaplé is). Tegyük bele a lecsepegtetett kukoricát, a krémsajtot és az egészet forraljuk fel, szintén közepes lángon. Párszor keverjük meg, majd amikor felforrt, adjuk hozzá a fűszereket, sót és borsot ízlés szerint és főzzük még kb 5-8 percig.
Tálaláskor reszelt sajttal szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánunk!
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…