Fotó: Wine Spectator
Főzés nélkül, pillanatok alatt elkészül a hűsítő barackkrémleves, amely a görög joghurttól lesz igazán selymes.
A túl zsíros, fűszeres és kalóriadús ételek fokozzák az izzadást, nem beszélve arról, hogy tovább rontják a kánikulában amúgy sem jó közérzetünket. A selymes barackkrémelves nemcsak finom, de hűsítő is, így különösen jól esik a forró nyári napokon, amikor szinte semmi nem akar lecsúszni az ember torkán.
A barackokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, majd kimagozzuk őket.
Egy mély tálba tesszük a gyümölcsöt, és egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. (Ha van otthon turmix, akkor természetesen azzal is elkészíthetjük.)
Hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, ízlés szerinti mennyiségben, és ismét mixeljük (vagy turmixoljuk) egy kicsit, hogy krémes, homogén állagot kapjunk.
Végül a barackos masszához hozzáadjuk a tejet, majd az egészet elkeverjük.
Ha nem elég hideg, akkor tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy kellőképpen lehűljön, és az ízek is jól összeérjenek. Tálaláskor apróra vágott friss, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve tejszínhabbal is díszíthetjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…