A húsmentes fasírtok nagy kedvenceink, ám a répával készült brokkolifasírt kimaradt a repertoárból. Egészen mostanáig. 

Mi az: könnyen, változatosan elkészíthető, pillanatok alatt átsül és nem lehet megunni? Hát persze, hogy a zöldségfasírt! Készíthetjük cukkiniből, lilakáposztából (!), céklából vagy mondjuk brokkoliból is. Utóbbihoz mutatunk most egy receptet!

Hozzávalók

  • 30 dkg brokkoli
  • 15 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
  • 2 db zsemle
  • víz
  • 2 db tojás
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj

 

A brokkolirózsákat sós vízben megfőzzük. Ha kész vannak, leszűrjük, majd aprítógépben összetörjük.

Beáztatjuk a zsemlét egy kevés langyos vízbe, kinyomkodjuk belőle a vizet, majd egy tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkoli pépet, a lereszelt sárgarépát, a sót és borsot, és a fokhagymát is belereszeljük. Kézzel alaposan összedolgozzuk az egészet.

Ha túl lágynak érzékeljük, akkor mehet hozzá még egy kevés zsemlemorzsa is. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből csinos kis golyókat formázhatunk.

A kész fasírtgolyókat kicsit kilapítjuk, meghempergetjük zsemlemorzsában, és nem túl forró, félbő olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, már akkor kész van, ha egy kicsit megpirult.

A brokkolifasírt kínálható hús helyett, vagy köretként, de mártogatós mellé is több mint jó választás. Kész is van az isteni répával készült brokkolifasírt, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: