A majonézes kukoricasaláta hatalmas gyerekkori kedvencünk, amit lilahagymával és almával még finomabbá varázsolhatunk. 

Ki ne imádná a jó öreg majonézes kukoricát? Gyerekjáték az elkészítése, csupán 10-15 perc összeállítani, és remekül passzol a különféle húsokhoz, húsvétkor pedig különösen népszerű a sonka mellé. Hogy ne legyen olyan snassz, tegyünk hozzá lilahagymát és almát, ha pedig igazán merészek vagyunk, akkor feljavíthatjuk egy kis zellerszárral és metélőhagymával is.

Hozzávalók

3 db alma
40 dkg kukorica
1 evőkanál citromlé
10 dkg majonéz
20 dkg tejföl
6 g porcukor
4 g só
1 teáskanál mustár
1 közepes lilahagyma
Feltesszük a mirelit kukoricát főni, és a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük (természetes friss vagy konzerv kukorica is használható).
Amíg fő a kukorica, az almát kis kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a citromlevet, a majonézt, a tejfölt, a porcukrot, a sót és a mustárt. A lilahagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk.

Ha a kukorica megpuhult, leszedjük a tűzről, leszűrjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ha már langyos összekeverjük a majonézes mártással és a lilahagymával. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: