Nem túlzás: a skót tojás az egyik legjobb dolog, ami egy tojással történhet, húsvétkor pedig szinte kötelező elkészíteni. 

A britek megőrülnek ezért a fogásért, és mi ezért nem is hibáztatjuk őket, a fűszeres ropogós bundájú tojás ugyanis nagyon emlékeztet a mi Stefánia vagdaltunkra, amely gyerekkori nagy kedvencünk. Az elkészítése nem igényel különösebben bonyolult konyhai hadműveletet, annyi a lényeg, hogy a húst bátran fűszerezzük, és nagyon figyeljünk a tojás főzési idejére, ugyanis akkor lesz igazán finom a skót tojás, ha folyós, lágy textúrájú marad a belseje.

skót tojás
Fotó: Appetite Magazine

Hozzávalók

8 db főtt tojás (S vagy M-es méretűnél ne legyen nagyobb)
1 kg kolbászhús
1 közepes db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek mustár
szerecsendió ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db tojás
15 dkg finomliszt
15 dkg zsemlemorzsa
5 dl napraforgó olaj

 

A kolbászhúst tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a mustárt és a fűszereket.

Hideg sós vízben tegyük fel főni a tojásokat forrástól számított kb. 4 percig, hogy a belsejük kocsonyás és kissé folyós maradjon. Főzés után a tojásokat hámozzuk meg, majd “csomagoljuk” be a húsadagunkba egyenletesen, szép bundát formázva rájuk.

Panírozzuk a szokásos módon, végül bő olajban süssük őket aranybarnára.

Reggelire savanyúsággal is nagyon finom, de a franciasaláta is remekül megy hozzá! Jó étvágyat!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: