Az egyik legjobb dolog, ami egy tojással történhet, az hogy kaszinótojást készítünk belőle. Talán manapság már kevésbé trendi – mi nem is értjük miért – hiszen szuper finom és még könnyen is elkészíthető.

A kaszinótojás régebbi, mint gondolnánk, ugyanis már az I. században Marcus Apicius Gavius mesterszakács is készítette ezt az ételt. Számos neve ismert a kaszinótojásnak, úgy mint, töltött tojás, mimózatojás, salátatojás, öltözött tojás, orosz tojás, ördögi tojás.

Elsőként az alapreceptet illik megismerni, ezután persze már cifrázhatjuk. Az alapja azonban minden receptnek ugyanaz: keményre kell főzni a tojásokat, hosszában félbevágni, a sárgáját pépesíteni és összekeverni a többi hozzávalóval, majd ezt visszatölteni a félbevágott tojásba.

2584865351 23de9e9103 c

Hagyományos kaszinótojás

  • 10 tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • kevés cukor
  • bors

Avokádós kaszinótojás

  • 10 főtt tojás sárgája
  • 2 evőkanál (40 g) puha, törhető avokádó
  • 1/2 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál mustár
  • metélőhagyma
  • 2 kiskanál citromlé
  • só, bors

    Humuszos-chilis kaszinótojás

  • 10 db főtt tojás
  • 120 g majonéz
  • 1 ek mustár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek hummusz
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 2 ek szezámmag

Medvehagymás-baconos kaszinótojás

  • 10 db főtt tojás
  • 120 g majonéz
  • 1 ek mustár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 0.5 csokor medvehagyma
  • 100 g bacon
Hirdetés: