Fotó: Souffle Bombay
Általában nem örülünk, ha megreped a süti, ám a citromos pöfeteg esetében éppen ez lenne a lényeg.
A kívül ropogós, belül puha pöfeteg sütinek a csokis változata a legismertebb, de a citromos verzióval is érdemes tenni egy próbát. A friss, nem túl édes sütemény a benne lévő vajnak köszönhetően lesz igazán omlós.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverő segítségével egy keverőtálban összekeverjük.
Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, és azzal is elkeverjük. Ezt követően mehet bele a sütőporral elkevert liszt, a citromok reszelt héja és leve. Ezután a kurkumát is hozzáadjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tészta, adjunk még hozzá egy kevés lisztet.
Hűtőben egy-másfél órát pihentetjük letakarva. Ez idő alatt a sütőt előmelegítjük.
Ebből az adagból körülbelül 30 darab, diónyi méretű gombócot formázunk a masszából, amiket meghempergetünk porcukorban.
A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól egyenlő távolságra, majd 170 fokos sütőben, 10-12 percig sütjük légkeverésen.
Amíg meleg a süti, picit lágynak tűnhet, de nem kell megijedni: amint kihűlnek megszilárdulnak, és kívül ropogósak, belül puhák lesznek.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…