Fotó: Souffle Bombay
Általában nem örülünk, ha megreped a süti, ám a citromos pöfeteg esetében éppen ez lenne a lényeg.
A kívül ropogós, belül puha pöfeteg sütinek a csokis változata a legismertebb, de a citromos verzióval is érdemes tenni egy próbát. A friss, nem túl édes sütemény a benne lévő vajnak köszönhetően lesz igazán omlós.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverő segítségével egy keverőtálban összekeverjük.
Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat, és azzal is elkeverjük. Ezt követően mehet bele a sütőporral elkevert liszt, a citromok reszelt héja és leve. Ezután a kurkumát is hozzáadjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tészta, adjunk még hozzá egy kevés lisztet.
Hűtőben egy-másfél órát pihentetjük letakarva. Ez idő alatt a sütőt előmelegítjük.
Ebből az adagból körülbelül 30 darab, diónyi méretű gombócot formázunk a masszából, amiket meghempergetünk porcukorban.
A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól egyenlő távolságra, majd 170 fokos sütőben, 10-12 percig sütjük légkeverésen.
Amíg meleg a süti, picit lágynak tűnhet, de nem kell megijedni: amint kihűlnek megszilárdulnak, és kívül ropogósak, belül puhák lesznek.
[sc name=”facebook” ]
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…