Az isler egy igazi örök klasszikus, a retró sütik legjava. Hiszen mikor ne jönne jól egy csokimázas lekvárral töltött roppanós süti? Na ugye, hogy bármikor?
Bár a boltokban is kapni már kész islereket, azért valljuk be a házi példányoknak nincs párja! A Karácsony közeledtével pláne jól jön egy kis csokimázas sütemény, és mi lenne jobb egy házi szederlekváros islernél? Na ugye!
A tésztához
- 50 dkg finomliszt
- 14 dkg cukor
- 5 dkg dió (darált)
- 25 dkg margarin
- 5 ek tej
A töltelékhez
- 20 dkg lekvár/ dzsem (szeder, házi)
A tetejére
- 10 dkg tortabevonó (olvasztott)
Egy tálban összegyűrjük a tészta hozzávalókat, majd egy órában a hütőben pihentetjük. Egy deszkát lisztttel meghintünk, majd vékonyra nyújtjuk rajta a cékát (3-4 mm), és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt szép világosra sütjük.
Végül nincs más hátra, mint a kihűlt korongokat megkenni a savanykás szederlekvárral és olvasztott tortabevonó csokiba mártani. Egyszerű, de nagyszerű süti!