Az isler egy igazi örök klasszikus, a retró sütik legjava. Hiszen mikor ne jönne jól egy csokimázas lekvárral töltött roppanós süti? Na ugye, hogy bármikor? 

Bár a boltokban is kapni már kész islereket, azért valljuk be a házi példányoknak nincs párja! A Karácsony közeledtével pláne jól jön egy kis csokimázas sütemény, és mi lenne jobb egy házi szederlekváros islernél? Na ugye!

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 14 dkg cukor
  • 5 dkg dió (darált)
  • 25 dkg margarin
  • 5 ek tej

A töltelékhez

  • 20 dkg lekvár/ dzsem (szeder, házi)

A tetejére

  • 10 dkg tortabevonó (olvasztott)

Egy tálban összegyűrjük a tészta hozzávalókat, majd egy órában a hütőben pihentetjük. Egy deszkát lisztttel meghintünk, majd vékonyra nyújtjuk rajta a cékát (3-4 mm), és kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt szép világosra sütjük.

Végül nincs más hátra, mint a kihűlt korongokat megkenni a savanykás szederlekvárral és olvasztott tortabevonó csokiba mártani. Egyszerű, de nagyszerű süti!

 

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: