Fotó: Foxes Love Lemon
A krumplipürét többek között azért is szeretjük, mert egyszerűsége ellenére egy kis rafinériával nagyon különlegessé is varázsolható.
Ugyan a hagyományos tört burgonya is nagyon finom, ha ennél azért kicsit extrábbra vágynál, akkor van egy jó hírünk: a krumplipüré az egyik legjobban kombinálható köret, ami csak létezik, a variációk tárháza végtelen, és már egy apró kis változtatással, mind kinézetében, mind pedig ízében egy egészen másik ételt kaphatunk. Ezúttal kéksajttal bolondítottuk meg a klasszikus köretet.
1 kg burgonya
2 dl tej
7 dkg vaj
7 dkg kéksajt
só
metélőhagyma a díszítéshez
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Hozzáöntjük a tejet, és krémes állagúra keverjük.
A vajat jól összedolgozzuk a sajttal, hozzáadjuk a krumplihoz, és az egészet jól összedolgozzuk.
Ízlés szerint sózzuk, majd a tetejét megszórjuk az apóra vágott metélőhagymával. Azonnal tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…