Fotó: Foxes Love Lemon
A krumplipürét többek között azért is szeretjük, mert egyszerűsége ellenére egy kis rafinériával nagyon különlegessé is varázsolható.
Ugyan a hagyományos tört burgonya is nagyon finom, ha ennél azért kicsit extrábbra vágynál, akkor van egy jó hírünk: a krumplipüré az egyik legjobban kombinálható köret, ami csak létezik, a variációk tárháza végtelen, és már egy apró kis változtatással, mind kinézetében, mind pedig ízében egy egészen másik ételt kaphatunk. Ezúttal kéksajttal bolondítottuk meg a klasszikus köretet.
1 kg burgonya
2 dl tej
7 dkg vaj
7 dkg kéksajt
só
metélőhagyma a díszítéshez
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Hozzáöntjük a tejet, és krémes állagúra keverjük.
A vajat jól összedolgozzuk a sajttal, hozzáadjuk a krumplihoz, és az egészet jól összedolgozzuk.
Ízlés szerint sózzuk, majd a tetejét megszórjuk az apóra vágott metélőhagymával. Azonnal tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…