Fotó: Foxes Love Lemon
A krumplipürét többek között azért is szeretjük, mert egyszerűsége ellenére egy kis rafinériával nagyon különlegessé is varázsolható.
Ugyan a hagyományos tört burgonya is nagyon finom, ha ennél azért kicsit extrábbra vágynál, akkor van egy jó hírünk: a krumplipüré az egyik legjobban kombinálható köret, ami csak létezik, a variációk tárháza végtelen, és már egy apró kis változtatással, mind kinézetében, mind pedig ízében egy egészen másik ételt kaphatunk. Ezúttal kéksajttal bolondítottuk meg a klasszikus köretet.
1 kg burgonya
2 dl tej
7 dkg vaj
7 dkg kéksajt
só
metélőhagyma a díszítéshez
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Hozzáöntjük a tejet, és krémes állagúra keverjük.
A vajat jól összedolgozzuk a sajttal, hozzáadjuk a krumplihoz, és az egészet jól összedolgozzuk.
Ízlés szerint sózzuk, majd a tetejét megszórjuk az apóra vágott metélőhagymával. Azonnal tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…