A hagyományos kókuszgolyó tipikusan az az édesség, amit nemcsak mindenki ismer, de mindenki szeret is. 

A sütő bekapcsolását mellőző desszertek királynője nemcsak finom és elronthatatlan, de még remekül variálható is: lehet rummal, rum nélkül, megggyel töltve vagy önmagában, de léteznek lekvárral, dióval vagy túróval feltuningolt verziók is. Az egyetlen apróság, amire érdemes odafigyelnünk, hogy a ragasztós anyagokat ne spóroljuk ki belőle, ennek hiányában ugyanis széthullhat a kakaós keksztörmelék. Ez lehet vaj, lekvár, vagy akár meggylé is, a lényeg, hogy az összetevőket alaposan összedolgozzuk és összeragasszuk.

Hozzávalók

50 dkg háztartási keksz
3 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg cukor
20 dkg vaj (vagy margarin)
8 ek málnalekvár
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
A kekszet ledaráljuk, majd a kókuszreszelék kivételével hozzáadjuk az összetevőket, és összegyúrjuk.

Kézzel csinos kis golyókat formázunk a masszából.

Végül a kókuszreszelékben megforgatjuk őket.

Tálalásig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat kívánunk!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: