tejszínes paradicsomos spagetti
Fotó: RecipteTin Eats

A tejszínes-paradicsomos spagetti az egyik legkrémesebb és leggyorsabban elkészíthető tésztaféle a világon, amit feltétlenül érdemes felvennünk a repertoárba.

A tejszín és a paradicsom párosa elsőre furcsának tűnhet, de a tejszínes-paradicsomos spagetti a legjobb példa arra, hogy mennyire jól működik együtt a kettő. Az édeskés zöldség és a selymes tejszín bármilyen tésztához remekül megy, legyen az spagetti, linguine, vagy akár masni tészta.

Hozzávalók

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (kicsit összenyomva pl. a kés lapjával)
  • 2 ek vaj (vagy margarin)
  • 6.4 dl passzírozott paradicsom (vagy konzerv hámozott paradicsom)
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os tejszín )
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint (friss)
  • 500 g spagetti (tészta)

 

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd rádobjuk a fel forrósított vajra. Kis idő után a fokhagymát is hozzátesszük. Várunk, míg kellemes illat lengi be a konyhát,

Ezután hozzátesszük a paradicsomot, az egészet elkeverjük, majd a tejszínt is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk nagyon alacsony lángon lefedve. Közben a tésztát feltesszük főni.

Amikor megfőtt a tészta, leöntjük róla a vizet, és a serpenyőben elkeverjük a szósszal.

Bazsalikomot vagdosunk rá, és még egyszer összekeverjük az egészet. A paradicsomos íz megmarad, de kicsit lágyítva van tejszínnel is, így lágyabb, krémesebb ízvilágot kapunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: