A híres-neves amerikai corn chowder szuperegyszerűen elkészíthető, tele van zöldséggel, és olyan laktató, hogy maximum egy túrógombóc vagy egy-két palacsinta fér csak belénk, miután elkanalazgattunk egy tányérral.
A corn chowder sűrű, laktató, egytálételnek is beillő leves, amelynek a kukorica és a krumpli adja az alapját, de előfordul, hogy más zöldségeket, például paprikát és répát is tesznek bele. Az elkészítése roppant egyszerű és pénztárcabarát, ám a a legjobb benne talán mégis az, hogy kedvünk szerint variálható: készíthetjük vega, vegán és húsos változatban is, a lényeg, hogy a kukorica és a krumpli sose maradjon el.
A szalonnát felkockázzuk, és egy kevéske olajon ropogósra pirítjuk. A pörcöket kiszedjük, majd a visszamaradt zsiradékon a az aprított hagymát is megpirítjuk.
Hozzátesszük a felkockázott krumplit, paradicsomot, majd sóval, borssal, kakukkfűvel ízlés szerint fűszerezzük. Felönjük fél liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, majd hozzáadjuk a kukoricát. 25 perc alatt megfőzzük.
Amikor a krumpli megpuhul, botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a szalonnát, és az egészet újra összerottyantjuk. Melegen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…