Hirdetés:

A sütőben sült krumplinak megvan a maga varázsa, ezt az élményt ráadásul tovább fokozhatjuk, ha meg is töltjük a burgonyákat. A sajttal töltött burgonya egyszerűsége ellenére is komplett és finom fogás. 

A krumplis ételek örök kedvencek, hiszen többnyire kis energiabefektetéssel nagyon finom fogásokat készíthetünk. E hallatán elsőre a rakott krumpli, a burgonyapüré esetleg a sült krumpli ugrik be a többségnek, pedig akadnak ennél kevésbé ismert, ám annál ízletesebb verziók is, például a sajttal töltött sült burgonya.

A burgonyahajók elkészítése nagyon egyszerű: a burgonyákat először megfőzzük egészben, de nem kell meghámoznunk, úgyis mennek utána a sütőbe. Tuti tipp, hogy sütés előtt egy kis olívaolajjal vagy vajjal (esetleg mindkettővel) kenjük meg, úgy még krémesebb és illatosabb lesz a végeredmény.

Mi ezúttal vegetáriánus verziót hoztunk, de aki nagyon ragaszkodik a húsos fogásokhoz, az egy kis baconnel is megkoronázhatja a krumplikat.

sajttal-töltött-krumpli
Baconnel is feltunningolhatjuk. Fotó: Dishing’ with Di

Hozzávalók

  • 4 darab burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 ízlés szerint 
  • 15 dekagramm cheddar sajt
  • 150 milliliter tejföl
  • 2 darab zöldhagyma

 

A közel egyforma méretű, nagyobb burgonyákat megmossuk, és egészben feltesszük sós vízben főni. Amikor már simán belemegy a villánk, akkor kész is a krumplink, melyet hideg vízbe téve hagyjuk hogy kihűljön.

Ezt követően a burgonyákat hosszában félbevágjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal, megkenjük vajjal, majd ízlés szerint meghintjük egy kis sóval is. Ne feledkezzünk meg a vágott felükről se, oda is jusson bőven az alapanyagokból.

A fél krumplikat egy tepsire állítjuk, és a vágott felükre cheddar szeleteket, majd betoljuk a sütőbe.

Körülbelül egy 20-30 perc alatt megsül, de inkább nézzünk rá időnként, az a biztos!

Tejföllel és zöldhagymával tálaljuk, de adhatunk hozzá paradicsomos mártogatóst is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház