Fotó: NutsHouse
Az aszalt szilva-krémleves önmagában is nagyon ízletes, egy kevés fahéjjal megbolondítva pedig olyan finom, mint egy desszert.
Nem tudod, milyen levest főzz karácsonyra? A halászlé és a húsleves helyett valami különlegesebb, de mégis gyorsan és egyszerűen elkészíthető levesre vágysz? Akkor az aszalt szilva-krémleves a neked való választás, hiszen villámgyorsan összeállítható, és csupán néhány összetevő és egy turmix kell szükséges az elkészítéséhez.
Egy lábasba tesszük az aszalt szilvát, felöntjük 6 dl vízzel, hozzáadunk egy csipet sót, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd az egészet felforraljuk.
Miután felforrt, nyolc szem szilvát kiszedünk a levesből, és apróra vágjuk őket. További 10 percig forraljuk a levest, majd a fahéjrúd és a szegfűszegek eltávolítása után hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejszínt. Ízlés szerint citromlevet is öntünk hozzá.
Ismét felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel krémes állagúra pürésítjük. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk, utóbbi esetben hagyjuk kihűlni, és tegyük néhány órára a hűtőbe.
Tálaláskor megszórjuk a durvára vágott aszalt szilvával, végül pedig ízlés szerint egy kevés tejföllel vagy tejszínnel is meglocsolhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…