Bár a répakrémleves nem tartozik a legnépszerűbb krémlevesek közé, ha egy kevés gyömbérrel is megbolondítjuk, senki nem tud majd neki ellenállni.
Sokan csak kiegészítőként tekintenek a répára, pedig rengeteg új fogást készíthetünk belőle a levestől, a főételen át a desszertig. A répakrémleves elkészítése roppant egyszerű, az előkészület mindössze 10 percet vesz igénybe, de az egész művelet nem tart tovább 45 percnél.
50 dkg sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 ek apróra vágott gyömbér
1 liter alaplé
1 dl tejszín
só
5 dkg vaj
Egy lábosban vajat hevítünk, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
Ha ez megvan, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a gyömbért, majd alacsony lángon 10 percig főzzük.
Felöntjük az alaplével, majd a forrást követően 15 percig főzzük a levest, ameddig meg nem puhul benne a répa.
Lehúzzuk a tűzről, majd botturmix segítségével krémesre turmixoljuk.
Visszarakjuk a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, 1-2 percig főzzük még, majd forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ahogy beköszöntenek a hűvösebb őszi napok és az esti sötétedés is hamarabb érkezik, egyre több…
A konyhai mosogató dugulása egy gyakori és bosszantó probléma, amely bármely háztartást érinthet. A víz…
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…