A spárgakrémleves zöld- és sárgaspárgából egyaránt készíthető, és mivel nagyon egyszerűen összeállítható, kezdők is bátran próbálkozhatnak vele.
Ugyan nincs még itt spárga szezonja, nem árt feleleveníteni a friss, lédús zöldségből készült ételeket. A tavaszi zöldségből temérdek finomságot készíthetsz: mennyei főzeléket, ízletes köretet és előételt, és természetesen selymest krémlevest is. Utóbbihoz mutatunk most egy bevált, maceramentes receptet.
Gyors spárgakrémleves
50 dkg zöldspárga
2 ek vaj
1 gerezd fokhagyma
0.5 l alaplé
1 dl tejszín
kapor
só, bors
A spárga fás végeit letörjük, majd egy zöldséghámozó segítségével megpucoljuk, akárcsak a répát. (A hajtás részét, az utolsó 4-5 cm-t nem kell megpucolni).
Egy közepes méretű lábosban vajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd 1 percig kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott spárgát is, sózzuk, borsozzuk, és egy percig pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, majd 10-15 percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, majd botturmixszal egyneművé turmixoljuk.
Visszarakjuk a tűzre, hozzárakjuk a tejszínt, hagyjuk ismét felforrni, majd friss kaporral megszórva, melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]