A spárgakrémleves zöld- és sárgaspárgából egyaránt készíthető, és mivel nagyon egyszerűen összeállítható, kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. 

Ugyan nincs még itt spárga szezonja, nem árt feleleveníteni a friss, lédús zöldségből készült ételeket. A tavaszi zöldségből temérdek finomságot készíthetsz: mennyei főzeléket, ízletes köretet és előételt, és természetesen selymest krémlevest is. Utóbbihoz mutatunk most egy bevált, maceramentes receptet.

Gyors spárgakrémleves

50 dkg zöldspárga
2 ek vaj
1 gerezd fokhagyma
0.5 l alaplé
1 dl tejszín
kapor
só, bors

A spárga fás végeit letörjük, majd egy zöldséghámozó segítségével megpucoljuk, akárcsak a répát. (A hajtás részét, az utolsó 4-5 cm-t nem kell megpucolni).

Egy közepes méretű lábosban vajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd 1 percig kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott spárgát is, sózzuk, borsozzuk, és egy percig pirítjuk.

Felöntjük az alaplével, majd 10-15 percig főzzük.

Lehúzzuk a tűzről, majd botturmixszal egyneművé turmixoljuk.

Visszarakjuk a tűzre, hozzárakjuk a tejszínt, hagyjuk ismét felforrni, majd friss kaporral megszórva, melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: