Az talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető kukoricaleves receptünk, ráadásul a többi krémleveshez képest zsírszegény és nem csak nyáron, de télen is remek fogás lehet a hideg napokra. Előkészülettel együtt 30 perc alatt készen is vagyunk vele.
Hozzávalók:
½ fej vöröshagyma apróra vágva
1.5 ek margarin
3 ek liszt
2,5 csésze tej
2 doboz kukorica
2,5 ek krémsajt
1 tk őrölt fekete bors
petrezselyem
só
reszelt sajt a tálaláshoz
Egy nagy fazékban közepes lángon pároljuk meg hagymát, keverjük hozzá a fokhagymát petrezselymet, és a vajat, majd 5 perc után tegyük félre.
Keverjük hozzá a lisztet és addig kavargassuk, amig csomómentes nem lesz. Ezek után fokozatosan adjunk hozzá tejet és egy kis vizet (vagy lehet húsleves alaplé is). Tegyük bele a lecsepegtetett kukoricát, a krémsajtot és az egészet forraljuk fel, szintén közepes lángon. Párszor keverjük meg, majd amikor felforrt, adjuk hozzá a fűszereket, sót és borsot ízlés szerint és főzzük még kb 5-8 percig.
Tálaláskor reszelt sajttal szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánunk!