Meleg napok nagy kedvence a behűtött, könnyű gyümölcsleves, amit nemcsak meggyből, barackból és dinnyéből, de almából is érdemes elkészíteni.
Az almakrémleves az leves, ami, hidegen, melegen, télen vagy nyáron, bármikor jól tud esni. Az elkészítése is roppant egyszerű, leginkább a fűszerezéssel is érdemes játszani: fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel télen, citrommal és vaníliával pedig nyáron érdemes ízesíteni a levest. .
Egy lábasban feltesszük a vizet, belecsavarjuk a citrom levét, a vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és benne hagyjuk magát a rudat is.
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre daraboljuk, belerakjuk a lábasba, majd hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat, és puhára főzzük.
Ha az alma megfőtt, akkor hozzáadjuk a kókusztejet, és kicsit átfőzzük vele. Kézi mixerrel krémesre mixeljük, majd alacsony hőmérsékleten főzzük tovább.
A tejszínt összekeverjük a keményítővel, és hozzávegyítjük a levshez. Ha krémessé vált az állaga, kész is van.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…