Levesek

Hideg citromos almakrémleves

Meleg napok nagy kedvence a behűtött, könnyű gyümölcsleves, amit nemcsak meggyből, barackból és dinnyéből, de almából is érdemes elkészíteni. 

Az almakrémleves az leves, ami, hidegen, melegen, télen vagy nyáron, bármikor jól tud esni. Az elkészítése is roppant egyszerű, leginkább a fűszerezéssel is érdemes játszani: fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel télen, citrommal és vaníliával pedig nyáron érdemes ízesíteni a levest. .

Citromos almakrémleves

5 dl víz
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 db vanília
1 közepes db alma
2 ek nádcukor
0.5 citromból nyert citromhéj
2 dl kókusztej
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 dl növényi tejszín

Egy lábasban feltesszük a vizet, belecsavarjuk a citrom levét, a vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és benne hagyjuk magát a rudat is.

Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre daraboljuk, belerakjuk a lábasba, majd hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat, és puhára főzzük.

Ha az alma megfőtt, akkor hozzáadjuk a kókusztejet, és kicsit átfőzzük vele. Kézi mixerrel krémesre mixeljük, majd alacsony hőmérsékleten főzzük tovább.

A tejszínt összekeverjük a keményítővel, és hozzávegyítjük a levshez. Ha krémessé vált az állaga, kész is van.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago