Fotó: Wine Spectator
Főzés nélkül, pillanatok alatt elkészül a hűsítő barackkrémleves, amely a görög joghurttól lesz igazán selymes.
A túl zsíros, fűszeres és kalóriadús ételek fokozzák az izzadást, nem beszélve arról, hogy tovább rontják a kánikulában amúgy sem jó közérzetünket. A selymes barackkrémelves nemcsak finom, de hűsítő is, így különösen jól esik a forró nyári napokon, amikor szinte semmi nem akar lecsúszni az ember torkán.
A barackokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, majd kimagozzuk őket.
Egy mély tálba tesszük a gyümölcsöt, és egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. (Ha van otthon turmix, akkor természetesen azzal is elkészíthetjük.)
Hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, ízlés szerinti mennyiségben, és ismét mixeljük (vagy turmixoljuk) egy kicsit, hogy krémes, homogén állagot kapjunk.
Végül a barackos masszához hozzáadjuk a tejet, majd az egészet elkeverjük.
Ha nem elég hideg, akkor tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy kellőképpen lehűljön, és az ízek is jól összeérjenek. Tálaláskor apróra vágott friss, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve tejszínhabbal is díszíthetjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…