Főzés nélkül, pillanatok alatt elkészül a hűsítő barackkrémleves, amely a görög joghurttól lesz igazán selymes.
A túl zsíros, fűszeres és kalóriadús ételek fokozzák az izzadást, nem beszélve arról, hogy tovább rontják a kánikulában amúgy sem jó közérzetünket. A selymes barackkrémelves nemcsak finom, de hűsítő is, így különösen jól esik a forró nyári napokon, amikor szinte semmi nem akar lecsúszni az ember torkán.
A barackokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, majd kimagozzuk őket.
Egy mély tálba tesszük a gyümölcsöt, és egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. (Ha van otthon turmix, akkor természetesen azzal is elkészíthetjük.)
Hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, ízlés szerinti mennyiségben, és ismét mixeljük (vagy turmixoljuk) egy kicsit, hogy krémes, homogén állagot kapjunk.
Végül a barackos masszához hozzáadjuk a tejet, majd az egészet elkeverjük.
Ha nem elég hideg, akkor tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy kellőképpen lehűljön, és az ízek is jól összeérjenek. Tálaláskor apróra vágott friss, vagy aszalt sárgabarackkal, illetve tejszínhabbal is díszíthetjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…