A tejszínes sárgarépaleves igazi különlegesség, érdemes vele megpróbálkozni és felvenni a repertoárba. 

Bár a sárgarépaleves első hallásra nem hangzik túl biztatóan, az egyszerű zöldség egészen új arcát mutathatja meg ebben a fogásban. A selymes, fűszeres leves eltér a megszokottól, de higgyétek el: ezeknek az illatoknak és ízeknek garantáltan nehéz lesz ellenállni.

Hozzávalók

  • diónyi reszelt gyömbér
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg burgonya
  • 60 dkg sárgarépa
  • 2 ek olaj
  • 1 ek ételízesítő
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 csip cukor
  • chilipor
  • rózsabors

 

A gyömbért, a hagymát, a fokhagymát, a burgonyát, a sárgarépát meghámozzuk. A gyömbért és a hagymát finomra, a burgonyát kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk.

A felhevített olajon a zúzott fokhagymát és gyömbért, majd fél perc elteltével rádobjuk a hagymát, 1 perc múlva pedig a sárgarépát és a burgonyát, további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük 1,2 liter vízzel, majd félig lefedve mérsékelt tűzön 30 percig főzzük.

A levest botmixer segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, ízlés szerint chilit és sót, végül a frissen őrölt rózsaborssal illatosítjuk, összeforraljuk.

Tálaláskor a levest tortilla chips-szel kínáljuk, petrezselyemmel, snidlinggel vagy újhagymával is megszórhatjuk. Kész is az ízletes sárgarépaleves, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: