Ha valamilyen különleges levessel szeretnéd meglepni a vendégeket, akkor nem kell tovább keresgélni a receptek között: íme a kukoricaleves.
Megfőzve, grillezve, salátákban már ismerjük, és most a kukorica új arcát is megmutatjuk. Bármilyen furcsán hangzik is elsőre, akár levest is készíthetünk az itthon is népszerű csemegéből, amikor pedig szezonja van egyenesen vétek kihagyni, hogy levesként is az asztalra kerüljön. Természetesen fagyasztott kukoricából az év bármely időszakában készíthető leves, de a szezonban érdemes a friss kukoricacsöveket megvenni, és azokról lemorzsolgatni a szemeket, úgy még finomabb és zamatosabb lesz a végeredmény.
300 gramm morzsolt kukorica
300 ml víz
300 ml tej
200 ml főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 db közepes vöröshagyma
Kevés vaj
Ízlés szerint só
Ízlés szerint bors
A kukoricát forrásban lévő vízben kb. 10 perc alatt készre főzzük. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, durvára felvágjuk, majd egy kevés vajon megpirítjuk. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a főtt kukoricát, zúzott fokhagymát, sót és borsot, és nagy lángon néhány perc alatt összesütjük.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…