Fotó: The Mediterranean Soup
A paradicsomlevest számtalan formában el lehet készíteni, de a mediterrán sült paradicsomleves pikáns, kissé füstös ízét egyszerűen nem lehet utolérni.
Egyik nagy kedvencünk a fűszeresen krémes paradicsomleves, amelyet az tesz különlegessé, hogy sült paradicsomból készül. A zöldség íze a sütéstől még intenzívebb és zamatosabb lesz, ráadásul ebben a receptben nemcsak a paradicsom, de a többi zöldség is meg van pirítva, ettől lesz igazán aromás a végeredmény.
A tálaláshoz:
A sütőt előmelegítjük 160 C fokra, a zöldségeket pedig előkészítjük: a paradicsomokat négy részre vágjuk, kerámia tálba tesszük, majd mellédobjuk a megpucolt és vékonyra vágott fokhagymát, hagymát, a rozmaringot, utána meglocsoljuk olajjal, megszórjuk nádcukorral, és egy icipici curryporral. Betoljuk a sütőbe, és kb. 30 percig sütjük.
Ha a zöldségek megsültek, akkor mindenestül a turmixgépbe tesszük őket, ráöntjük a vizet és összeturmixoljuk. Ha van kimaradt zöldséglevesünk, mehet rá az is.
Hagyhatjuk darabosabban, vagy ha úgy szeretjük krémesebbre is turmixolhatjuk.
Ízlés szerint sóval, borssal, kis nádcukorral hangsúlyozzuk az ízeket. Resztelt parmezánnal és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…