A paradicsomlevest számtalan formában el lehet készíteni, de a mediterrán sült paradicsomleves pikáns, kissé füstös ízét egyszerűen nem lehet utolérni.
Egyik nagy kedvencünk a fűszeresen krémes paradicsomleves, amelyet az tesz különlegessé, hogy sült paradicsomból készül. A zöldség íze a sütéstől még intenzívebb és zamatosabb lesz, ráadásul ebben a receptben nemcsak a paradicsom, de a többi zöldség is meg van pirítva, ettől lesz igazán aromás a végeredmény.
A tálaláshoz:
A sütőt előmelegítjük 160 C fokra, a zöldségeket pedig előkészítjük: a paradicsomokat négy részre vágjuk, kerámia tálba tesszük, majd mellédobjuk a megpucolt és vékonyra vágott fokhagymát, hagymát, a rozmaringot, utána meglocsoljuk olajjal, megszórjuk nádcukorral, és egy icipici curryporral. Betoljuk a sütőbe, és kb. 30 percig sütjük.
Ha a zöldségek megsültek, akkor mindenestül a turmixgépbe tesszük őket, ráöntjük a vizet és összeturmixoljuk. Ha van kimaradt zöldséglevesünk, mehet rá az is.
Hagyhatjuk darabosabban, vagy ha úgy szeretjük krémesebbre is turmixolhatjuk.
Ízlés szerint sóval, borssal, kis nádcukorral hangsúlyozzuk az ízeket. Resztelt parmezánnal és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…