Ha beüt a kánikula, nincs is finomabb, mint egy nagy tányér hideg eperkrémleves, ami friss mentával vagy egy gombóc vaníliafagyival is nagyon ízletes.
A szép idő beköszöntével egyre kevesebbet szeretünk a tűzhely mellett ácsorogni, így a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb megoldásokat keressük, amelyekkel pillanatok alatt elkészül az étel. Gyümölcslevest mindig és mindenből lehet készíteni, de igazából most az epernek van itt a szezonja.
A zamatos eperkrémleves pikk-pakk elkészül, kevés alapanyag kell hozzá, és egyszerűen lehetetlen elrontani.
Hozzávalók
- 50 dkg eper
- 1 csom vaníliás cukor
- mentalevél
- 2 tk méz
- 0.5 db citrom
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
Az epret nagyon alaposan megmossuk. Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, félbevágjuk, és turmixgépbe tesszük.
Ezután hozzátesszük a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, valamint a tejet és a tejszínt, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk. (Ha nincs otthon turmix, botmixet is használhatunk)
Néhány órára hűtőbe tesszük, tálaláskor félrevágott eperrel díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]