Ha beüt a kánikula, nincs is finomabb, mint egy nagy tányér hideg eperkrémleves, ami friss mentával vagy egy gombóc vaníliafagyival is nagyon ízletes.

A szép idő beköszöntével egyre kevesebbet szeretünk a tűzhely mellett ácsorogni, így a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb megoldásokat keressük, amelyekkel pillanatok alatt elkészül az étel. Gyümölcslevest mindig és mindenből lehet készíteni, de igazából most az epernek van itt a szezonja.

A zamatos eperkrémleves pikk-pakk elkészül, kevés alapanyag kell hozzá, és egyszerűen lehetetlen elrontani.

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • 1 csom vaníliás cukor
  • mentalevél
  • 2 tk méz
  • 0.5 db citrom
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín

 

Az epret nagyon alaposan megmossuk. Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, félbevágjuk, és turmixgépbe tesszük.

Ezután hozzátesszük a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, valamint a tejet és a tejszínt, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk. (Ha nincs otthon turmix, botmixet is használhatunk)

Néhány órára hűtőbe tesszük, tálaláskor félrevágott eperrel díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: