Fotó: Jamie Geller
A sült alma-krémleves olyan finom, hogy akár desszertnek is kínálhatod.
Az alma finom, egészséges, és viszonylag olcsó gyümölcs, ráadásul télen is kapható, amikor a szupermarketek polcai egyébként sem roskadoznak a friss gyümölcsöktől, zöldségektől. Az almaleves receptjét azért is érdemes észben tartani, mert nem csak a nyári melegben, hanem hideg időben, melegen fogyasztva is kifejezetten jól tud esni.
Ez a leves most sült almából készült, amelyhez szuperül illenek a különféle téli fűszerek, mint a fahéj vagy a szegfűszeg.
6 darab alma
5 dkg vaj
2 dl tejszín
5 dl 100%-os almalé
1 csom vaníliás cukor
0.5 csom vaníliás pudingpor
őrölt fahéj
szegfűszeg
cukor
Egy tepsit vastagon kivajazunk, majd az almákat félbe vágjuk mindegyikbe beleszúrunk egy-egy szegfűszeget. 210 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kész, kivesszük a szegfűszegeket, az almát hagyjuk kicsit kihűlni, majd kikaparjuk a belsejét, és egy nagyobb edénybe rakjuk. Felöntjük fél liter almalével, megfűszerezzük fahéjjal, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint teszünk még hozzá cukrot, illetve mézet.
Felfőzzük picit, majd botmixerrel pépesítjük.
A vaníliás pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a levesbe. Ezután folyamatos kevergetés mellett 1-2 percig forraljuk még.
Langyosan, bögrékbe szedve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…