A körtekrémleves vaníliával és szegfűszeggel forrón tálalva az igazi, hiszen a hűvös őszi időben nagyon jól tud esni, akár még desszertként is.
Most van a körte szezonja, éppen ezért érdemes a friss gyümölcsöt kihasználni és kompótot, levest vagy desszertet készíteni belőle. Bár a körte remekül passzol a sós ételek mellé is, mi most az édes variációra mutatunk meg egy receptet, egészen pontosan egy illatos és melengető krémlevesre.
A forró krémlevesek egyébként is remekül esnek a hideg időben, és amellett hogy egyszerű az elkészítésük, még táplálók is. A körtekrémlevest dobjuk fel egy kis fahéjjal és szegfűszeggel, úgy egész biztos, hogy senki nem tud majd neki ellenállni.

Hozzávalók
- 2 kg körte
- cukor
- 3 csom vaníliás cukor
- 3 dl főzőtejszín
- 1 csom vaníliás pudingpor
- tejszínhab
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 teáskanál fahéj
1,5 kg körtét megpucoljuk, a magházát eltávolítjuk, majd egy kevéske vízben a cukrokkal felfőzzük. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat, majd amikor puhára főtt, akkor szépen leturmixoljuk, és a tejszínnel és a pudinggal behabarjuk, ezután pedig lehűtjük. (Ha sűrűbbre szeretnénk, akkor a pudingot liszttel kipótoljuk.)
Tálaláskor a maradék megpucolt körtét is beledarabolhatjuk, majd tejszínhabpamacsokat is készíthetünk rá. A díszítéshez málnaszörpöt csöppenthetünk, amit fogpiszkálóval tudunk mintázni.
Kész is a körtekrémleves,
[sc name=”facebook” ]