Forrás: Martha Stewart
A körtekrémleves vaníliával és szegfűszeggel forrón tálalva az igazi, hiszen a hűvös őszi időben nagyon jól tud esni, akár még desszertként is.
Most van a körte szezonja, éppen ezért érdemes a friss gyümölcsöt kihasználni és kompótot, levest vagy desszertet készíteni belőle. Bár a körte remekül passzol a sós ételek mellé is, mi most az édes variációra mutatunk meg egy receptet, egészen pontosan egy illatos és melengető krémlevesre.
A forró krémlevesek egyébként is remekül esnek a hideg időben, és amellett hogy egyszerű az elkészítésük, még táplálók is. A körtekrémlevest dobjuk fel egy kis fahéjjal és szegfűszeggel, úgy egész biztos, hogy senki nem tud majd neki ellenállni.
1,5 kg körtét megpucoljuk, a magházát eltávolítjuk, majd egy kevéske vízben a cukrokkal felfőzzük. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat, majd amikor puhára főtt, akkor szépen leturmixoljuk, és a tejszínnel és a pudinggal behabarjuk, ezután pedig lehűtjük. (Ha sűrűbbre szeretnénk, akkor a pudingot liszttel kipótoljuk.)
Tálaláskor a maradék megpucolt körtét is beledarabolhatjuk, majd tejszínhabpamacsokat is készíthetünk rá. A díszítéshez málnaszörpöt csöppenthetünk, amit fogpiszkálóval tudunk mintázni.
Kész is a körtekrémleves,
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…