Forrás: Martha Stewart
A körtekrémleves vaníliával és szegfűszeggel forrón tálalva az igazi, hiszen a hűvös őszi időben nagyon jól tud esni, akár még desszertként is.
Most van a körte szezonja, éppen ezért érdemes a friss gyümölcsöt kihasználni és kompótot, levest vagy desszertet készíteni belőle. Bár a körte remekül passzol a sós ételek mellé is, mi most az édes variációra mutatunk meg egy receptet, egészen pontosan egy illatos és melengető krémlevesre.
A forró krémlevesek egyébként is remekül esnek a hideg időben, és amellett hogy egyszerű az elkészítésük, még táplálók is. A körtekrémlevest dobjuk fel egy kis fahéjjal és szegfűszeggel, úgy egész biztos, hogy senki nem tud majd neki ellenállni.
1,5 kg körtét megpucoljuk, a magházát eltávolítjuk, majd egy kevéske vízben a cukrokkal felfőzzük. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat, majd amikor puhára főtt, akkor szépen leturmixoljuk, és a tejszínnel és a pudinggal behabarjuk, ezután pedig lehűtjük. (Ha sűrűbbre szeretnénk, akkor a pudingot liszttel kipótoljuk.)
Tálaláskor a maradék megpucolt körtét is beledarabolhatjuk, majd tejszínhabpamacsokat is készíthetünk rá. A díszítéshez málnaszörpöt csöppenthetünk, amit fogpiszkálóval tudunk mintázni.
Kész is a körtekrémleves,
[sc name=”facebook” ]
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…