A zabpalacsinta több rostot és kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a jól ismert édesség, ráadásul kezdők is könnyen elkészíthetik. 

A hagyományos, fehérlisztből készült palacsintát mindenki ismeri, azonban diéta esetén nem igazán ajánlott a fogyasztása a finomított szénhidráttartalma miatt. Szerencsére nem kell lemondani kedvenc édességünkről, a zablpehelyből készült változat például kifejezetten egészséges, és bár szénhidráttartalma még így sem kevés, jóval több rostot tartalmaz, mint a hagyományos verzió, és még laktatóbb is.

Banános zabpalacsinta 

1 érett banán
1 tojás
2 púpos ek. zabpehely
késhegynyi szódabikarbóna
késhegynyi só
ízlés szerint bogyós gyümölcs (áfonya, szeder, málna)

 

A tojást, a banánnal és a zabpehellyel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. Tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük.

Öntetként a gyümölcsöket összetörjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: